Na trh budou uvedeny dluhopisy zajištěné Direct pojišťovnou s výnosem 6,85 % p.a.


Na trh budou uvedeny dluhopisy zajištěné Direct pojišťovnou s výnosem 6,85 % p.a.

V Praze, 22. února 2022 – Dluhopisy DIRECT 6,85/26 nabídnou výnos 6,85 % p.a. se splatností 4 roky. Emisi dluhopisů, zajištěnou 100 % akcií Direct pojištovny, organizuje renomovaná finanční skupina
WOOD & Company.


Pro investory se jedná o zajímavou investiční příležitost, pro Direct pojišťovnu znamená emise možnost k ještě rychlejšímu rozvoji firmy. Zajištění dluhopisů zahrnuje 100 % akcií Direct pojišťovny. Dluhopisy budou emitovány v objemu až 650 milionů korun a poskytnou výnos 6,85 % p.a. se splatností 4 roky (23. března 2026). „Už sedm let neustále rosteme a pravidelně se umísťujeme na prvních místech žebříčku nejrychleji rostoucích pojišťoven. Je to díky inovacím a tomu, že je pro nás klient na prvním místě. Chceme ale inovovat a růst ještě rychleji a ukazovat, jak má vypadat konečně normální pojišťovna. A k tomu nám mají pomoci nově vydané dluhopisy,“ vysvětluje mluvčí Direct pojišťovny Nela Maťašeje. A dodává, že obrat pojišťovny narostl na 2,6 milardy a v roce 2021 měla zisk 98 milionů korun.

Dluhopisy je možné koupit jednoduše online

Emise dluhopisů DIRECT 6,85/26 je zajištěna společností WOOD & Company Financial Services, a.s., která vykonává roli manažera emise a zároveň agenta pro zajištění. „Do dluhopisů je možné investovat také přes investiční portál opPORTUnity, který spadá pod platformu Portu od WOOD & Company. První kolo úpisu trvá do 23. 3. 2022. Poté se budou dluhopisy nabízet až do jejich vyprodání. Minimální investice je 10 000 korun,“ vysvětluje Maťašeje.

„Emise přichází na trh v době rostoucí inflace a nabízí velmi zajímavý výnos v poměru k riziku. Pro klienty Direct pojišťovny jde o jedinečnou příležitost, kdy se mohou vedle své role zákazníka podílet na rozvoji své oblíbené společnosti také v roli investora. Jedná se tedy o unikátní propojení komunity investorské a klientské. Máme radost, že se nám daří demokratizovat investování díky naší fintech investiční platformě Portu, na níž lze do těchto dluhopisů investovat jednoduše a online z pohodlí domova,“ dodává Peter Turner, ředitel oddělení investičního bankovnictví WOOD & Company.

Emitentem dluhopisů je společnost Direct Financing s.r.o., sesterská společnost pojišťovny Direct. K emisi byl uveřejněn prospekt, který by všichni potenciální investoři měli přečíst. Je k dispozici na www.direct.cz/investice-do-directu.

Obrat Direct family je téměř 6 miliard korun

Direct pojišťovna patří do skupiny Direct family, která se minulý rok rozrostla o Direct auto a vstoupila tak do světa autoslužeb. Kromě toho sem patří i společnost Fidoo, která nabízí řešení pro firmy v podobě automatizace zaměstnaneckých výdajů. 

Za poslední dva roky vzrostl obrat celé Direct family z 1,8 na 5,9 miliardy Kč.  „Ve všem, co děláme, se snažíme zlepšovat obory, do kterých vstupujeme. Naše společnosti jsou postavené na jasných hodnotách a cílem je dokonalý klientský zážitek,“ dodává Maťašeje. 

WOOD & Company je významná finanční a investiční skupina s předním postavením na středoevropském trhu. Byla založena v roce 1991, má kanceláře v sedmi evropských metropolích – v Praze, Bratislavě, Varšavě, Miláně, Bukurešti, Dublinu a Londýně. Skupina se zaměřuje na poskytování služeb v oblastech korporátních financí a kapitálových trhů, obchodování s cennými papíry a správy majetku.